Test onder glucosamine combinatieproducten

In december 2010 heeft de consumentbond een vergelijkend warenonderzoek gedaan onder glucosamine combinatie producten en enkelvoudige glucosamine producten. Maar waar de consumentenbond niet testte op de aanwezigheid van de elementaire glucosamine, geen oordeel velt over de aanwezigheid over de essentiële hulpstoffen, enkelvoudige glucosamine producten met glucosamine combinatieproducten vergelijkt en de meeste kwaliteitsmerken buiten beschouwing hield, test de glucosamine-info.nl dit wel. De volgende glucosamine combinatieproducten zijn getest: Glucosamine, Chondroïtine, MSM van Solgar, Glucosamine compleet van Orthica, Finitro van Vitamall, Glucomotion origineel van Vitalize, Compleet van Treedo en Atrimove van Vitakruid. 

De beste koop Atrimove is te koop in de betere speciaalzaken van Nederland, bij therapeuten en artsen en op verschillende webshops. Hier een link naar Atrimove.

Klik hier voor een vergroting

De producten werden getest op nauwkeurig geselecteerde eigenschappen. Een voorbeeld is de dosering van de glucosamine en chondroïtine en de verhouding tussen beide. De aanwezigheid van MSM, Omega 3, vitamine C en andere belangrijke hulpstoffen. Een ander gedeelte was de prijs die men per dag voor het product betaald en special voor- en nadelen van het product.

Uit bovenstaande tabel is af te lezen dan men veelal een extra dosering MSM moet slikken om aan de benodigde dosering te komen die nodig is om klachten te bestrijden. Meestal is ook de chondroïtine te weinig gedoseerd. Een poedervorm, zoals Atrimove, is hierbij een prima alternatief aangezien hierin alle stoffen voldoende aanwezig zijn. Een klein detail is hierbij wel dat men er rekeing mee moet houden dat men soms even moet wennen aan de smaak door de puurheid van de grondstoffen.

Ook heeft een webwinkel gespecialiseerd in glucosamine onder beheer van een fysiotherapeut, een selectie en advies gegeven onder verschillende glucosamine producten. Een link naar dat advies vind u hier.

Kijkt u vooral verder op de site om uw verder in te lezen over de mogelijkheden van de krachtige grondstof glucosamine. De beste koop Atrimove is te koop in de betere speciaalzaken van Nederland, en op verschillende webshops. Hier een link naar Atrimove.